Швеція продовжила заборону на в’їзд для громадян країн, що не входять в ЄС, на 30 днів

Прем’єр-міністр Стефан Льовен заявив вчора, що Швеція продовжить заборону на в’їзд на свою територію громадян країн, що не входять в ЄС, в рамках заходів щодо обмеження поширення нового коронавіруса ще на 30 днів.

27 березня Європейська комісія ввела заборону на поїздки до ЄС, яка поширюється на всі держави-члени. Подорож дозволено для громадян ЄС, а також громадян країн, що не входять в ЄС, але входять до Шенгенської зони – Норвегії, Швейцарії, Ісландії та Ліхтенштейну.

Міністр внутрішніх справ Швеції Майкл Дамберг заявив, що продовження запобіжного заходу до 15 травня відповідає рішенням Європейської комісії. “Виключення робиться для громадян або постійних жителів Швеції, дипломатів, працівників охорони здоров’я та постачальників основних товарів, таких як ліки, а також сезонних сільськогосподарських робітників”,- додав він.

Представник шведської прикордонної поліції Патрік Енгстрем сказав, що близько 60 осіб були зупинені і повернені в перші чотири тижні після закриття кордону, і що число прибуваючих різко скоротилося.

За даними шведської служби охорони здоров’я, на даний час в країні налічується 12 540 заражених новим коронавірусом, в тому числі 613 за останні 24 години і 1333 смертельних випадки, 130 з яких за останні 24 години.