У валізі в аеропорту Галапагоських островів знайшли 185 черепах

“Представники аеропорту і національного парку Галапагоські острови виявили у валізі 185 черепах, 10 з яких загинули, яких хотіли перевезти з архіпелагу на материк”, – повідомляє AFP.

Вантаж був перехоплений в аеропорту Бальтра і повинен був прибути до Еквадору. Галапагоські острови розташовані приблизно в 1000 км від узбережжя цієї країни і славляться своїм унікальним біорізноманіттям.

Черепахи були виявлені при плановому огляді. Їх вік не перевищував трьох місяців, і їх панцирі все ще були дуже крихкими. Це ускладнює пошук їх первісного середовища проживання на архіпелазі. Тварини були упаковані в поліетиленові пакети, і десять з них не вижили.

Міністр навколишнього середовища Еквадору Марсело Мата засудив «акт вандалізму, який є злочином проти фауни і природної спадщини країни». Він запевнив, що винні будуть покарані за всією суворістю закону.

Незаконна торгівля дикими тваринами і рослинами карається тюремним ув’язненням на термін від одного до трьох років відповідно до законодавства Еквадору.