ВООЗ: 5-й тиждень поспіль із зростанням Covid у Європі

Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що кількість випадків коронавірусу в Європі зростає п’ятий тиждень поспіль, що робить її єдиним регіоном у світі, де COVID-19 все ще зростає.

У своєму щотижневому звіті про пандемію агентство охорони здоров’я ООН повідомило, що кількість нових випадків захворювання в Європі підскочила на 6% порівняно із зростанням на 18% попереднього тижня. Згідно зі звітом, щотижнева кількість нових випадків інфікування в інших регіонах або знижується, або залишається приблизно такою самою.

Найбільш різке зниження спостерігається на Близькому Сході, де кількість нових випадків знизилася на 12%, та у Південно-Східній Азії та Африці, де вони впали на 9%.

У звіті йдеться, що у світі реєструється загалом 3 мільйони нових випадків на тиждень. Кількість смертей від COVID-19 у всьому світі збільшилася на 8%, переважно за рахунок Південно-Східної Азії, де смертність збільшилася на 50%.

Рівень зараження коронавірусом є найвищим у Європі: близько 192 нових випадків на 100 000 осіб, за нею йдуть Північна та Південна Америка, де близько 72 нових випадків на 100 000 осіб.

“На жаль, четверта хвиля розвивається саме так, як ми побоювалися, тому що вакциновано недостатньо людей і тому, що заходи … більше не вживаються”, – сказав Роберт Кох Лотар Віллер, президент інституту в Берліні. Він посилається на такі заходи, як носіння масок і дистанціювання, а також обмеження для людей, які не були вакциновані або не проходили тестування з використанням певного обладнання.

У доповіді йдеться, що ВООЗ заявила, що зростання підтверджених випадків у Європі, що продовжується, значною мірою пов’язане з Великобританією, Росією, Туреччиною і Румунією.

Провідна британська медична влада закликала уряд знову закликати до запобіжних заходів проти інфекції, таких як носіння масок і соціальне дистанціювання, але уряд наполягає на тому, що система охорони здоров’я може впоратися зі зростаючим числом випадків.