ЄНП: Уряд Польщі хоче вивести країну з ЄС

Польський уряд втратив будь-яку довіру і веде країну за межі Європейського Союзу. Заява була опублікована найбільшою партією ЄС, Європейською народною партією (ЄНП), в зв’язку з постановою Конституційного суду Польщі.

Він постановив, що закони польської конституції мають пріоритет над законами ЄС.

«Польський уряд повністю втратив довіру. Заявивши, що договори ЄС несумісні з польським законодавством. Незаконний Конституційний суд в Польщі поставив країну на шлях виходу з ЄС », – йдеться в повідомленні ЄНП в Twitter.

Конституційний суд Польщі в четвер підтвердив неспроможність правила про верховенство європейського права над польською конституцією.

У березні прем’єр-міністр республіки Матеуш Моравецкій звернувся до Конституційного суду з проханням перевірити пріоритет одного закону над іншим. У польській раді міністрів думають про перевищення повноважень Суду Європейського Союзу, яке полягає в утвердженні верховенства європейського права над польською конституцією.

Це сталося після того, як Європейський суд постановив, що наступна реформа польської судової системи, що стосується Національного судової ради, може порушити закони ЄС.

Суд також постановив, що в разі підтвердження порушення верховенство права ЄС накладе на національний суд Польщі обов’язок не дотримуватися цих поправки.