Найближчим часом величезна кількість людей у світі втратить роботу

Попередні підрахунки експертів Міжнародної організації праці (МОП) показали, що через швидке поширення коронавіруса близько 25 мільйонів працівників у світі можуть бути звільнені. Головна причина – глобальна економічна криза, ймовірність якої збільшується з кожним днем.

Однак аналітики МОП відзначають, що «скоординована політика урядів всіх країн, може істотно зменшити число людей, які втратять роботу». Схожі заходи були вжиті під час світової фінансової кризи 2008 року.

Також у повідомленні зазначається: «В результаті пандемії працівники по всьому світу протягом 2020 року можуть втратити від 860 мільярдів доларів до 3,4 трильйона доларів».

На сьогоднішній день розвиток подій пов’язаних з пандемією багато в чому залежить від медиків і медичних наукових центрів, які цілодобово працюють над тим, щоб якомога швидше знайти вакцину від коронавіруса.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Державна служба зайнятості України попередила, що наростаючі проблеми в економіці призведуть до погіршення стану ринку праці.

У Міжнародній організації праці прогнозують подальше скорочення працездатного населення України.