Чисельність працездатного населення в Україні стрімко скорочується

Експерти Міжнародної організації праці прогнозують, що скорочення працездатного населення України протягом 2020-2030 років буде на рівні 1,2 відсотка щорічно.

Такі невтішні дані повідомив постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман. Він підкреслив, що Україна входить до числа 18 країн світу, економіки яких протягом останніх тридцяти років скорочувалися в середньому на 0,2 відсотка щорічно.

Низький рівень інвестицій в цей період становив лише 20 відсотків від валового внутрішнього продукту. При цьому середній показник інвестицій в світі – 26 відсотків від ВВП.

Також головним фактором, який впливає на скорочення числа працездатних жителів країни, є величезна кількість людей, які вважають за краще працювати в інших країнах, але тільки не в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Британії затвердив нову програму імміграції, яка буде ґрунтуватися на нарахуванні балів кандидатам на переїзд до Великобританії.

На зростання  зарплати в Україні протягом минулого року  вплинуло те, що багато українців поїхали працювати за кордон. Роботодавці повинні були підвищувати зарплати, щоб утримати працівників, які залишилися.