Трамп схвалив запуск експериментальних препаратів для лікування коронавируса

Президент США Дональд Трамп оголосив, що Департамент з контролю за продуктами і ліками скоро почне використовувати нові ліки для боротьби з коронавірусои. Трамп сказав, що департамент “прибере всі червоні лінії” для цих ліків, і вони з’являться на ринку, “як тільки ми отримаємо їх”, – пише вашингтонський експерт-екзаменатор з посиланням на Focus.

Ці препарати все ще знаходяться на стадії тестування, але адміністрація Трампа робить все можливе, щоб прискорити процес і мати на ринку засіб від хвороби, яка вже викликала майже 100 смертей в США, а загальна кількість заразившихся пацієнтів склалп 7038 чоловік у всіх штатах.

«Те, що робить (Управління з контролю за продуктами і ліками), неймовірно. Я дав їм керівництво по усуненню застарілих правил і тяганини (…) Ми повинні усунути всі бар’єри», – сказав Трамп.

Департамент розглядає можливість випуску препарату, що раніше використовувався для лікування малярії, під назвою хлорохин, який, на думку лікарів, може бути ефективним методом лікування пацієнтів з COVID-19. Трамп вважає, що це «надзвичайно багатообіцяючий» препарат, «з огляду на результати і інші тести».

Іншими ліками, які можна використовувати для боротьби з вірусом, є ремдесівір – противірусний препарат, який раніше використовувався для боротьби з ВІЛ.