Трамп зробив жорсткішими правила в’їзду до США

Вже з 3 листопада для іммігрантів, які хочуть переїхати на постійне місце проживання до Сполучених Штатів, будуть діяти нові, більш жорсткі вимоги, які стосуватимуться їх медичного обслуговування.

Згідно з новими правилами, які днями були схвалені і підписані президентом США Дональдом Трампом, іммігранти повинні обов’язково довести, що у них є можливість повністю оплачувати своє медичне обслуговування. Якщо таких доказів пред’явлено не буде, то в’їзд до країни буде неможливий.

Підписуючи новий документ, Трамп підкреслив, що іммігранти, які не мають можливості самостійно оплачувати рахунки за надання медичних послуг, стають тягарем для лікарень і платників податків.

За новими правилами, після в’їзду до Сполучених Штатів, іноземний громадянин, який планує назавжди залишитися в країні, повинен буде протягом 30 днів або пред’явити медичну страховку, або довести, що має в своєму розпорядженні достатньо коштів для самостійної оплати рахунків за медичні послуги.

Нові правила стосуються лише тих іноземних громадян, які тільки збираються іммігрувати до США. На тих, хто до 3 листопада встигне приїхати в країну, нові правила не поширюються.

Великі труднощі будуть відчувати ті сім’ї, які захочуть перевезти своїх батьків або подружжя до Сполучених Штатів. Адміністрація Трампа веде планомірну політику по обмеженню доступу іммігрантів до соціальних програм. Тепер акцент робиться не на сімейній імміграції, а на імміграції по заслугах.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що міністерство внутрішньої безпеки США дозволило співробітникам поліції стежити за профілями іноземців у соціальних мережах і на основі отриманої інформації приймати рішення про дозвіл в’їзду до країни.

Адміністрація Трампа вирішила виділити 10 мільйонів доларів, щоб іммігранти, які вже мають посвідку на проживання, змогли без труднощів стати громадянами США.