Трамп все ніяк не вгамується на рахунок іммігрантів

Президент США Дональд Трамп, який вирішив балотуватися на вищу посаду в країні на другий термін, зробив ще одну резонансну заяву, яка стосується іммігрантів.

Схоже, що наближення дати президентських виборів, які відбудуться в листопаді наступного року, стимулює бажання і фантазію чинного президента Сполучених Штатів у питаннях імміграційної політики.

Виявилося, що Дональду Трампу вже мало всіх тих обмежень, які реалізує останні кілька років його адміністрація щодо мільйонів людей, що переїхали до США з інших країн. Днями Трамп зробив гучну заяву про те, що він «дуже серйозно» розмірковує над питанням надання громадянства Сполучених Штатів по праву народження.

На його думку, потрібно припинити практику надання американського громадянства дітям, народженим в США жінками, які не мають американського громадянства. Таку поширену практику, коли жінки спеціально приїжджають до країни, щоб народити дитину, Дональд Трамп назвав «магнітом для нелегальної імміграції». Надання громадянства Сполучених Штатів, людям, які просто народилися в країні, він назвав «відверто смішним».

Трамп заявив, що для таких змін достатньо одного президентського указу. Виходить, що він планує змінити американську конституцію одним розчерком пера.

Згідно з 14 поправкою конституції США, американське громадянство надається кожній дитині, яка народилася на території Сполучених Штатів, незалежно від імміграційного статусу батьків.

Це вже не перші заяви президента Дональда Трампа, які стосуються цієї поправки американської конституції. Останній раз він критикував її в жовтні минулого року, а до цього під час передвиборної президентської гонки 2016 року. Нові вибори наближаються, риторика Трампа знову стає жорсткішою.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що натуралізовані іммігранти в США найбільш активно працевлаштовуються в порівнянні з місцевими жителями.

Нові правила оформлення Green Card передбачають істотні обмеження соціальної допомоги для іммігрантів.

Дискрипшин

Президент США Дональд Трамп зробив заяву про те, що надання громадянства Сполучених Штатів тільки по праву народження є «магнітом нелегальної імміграції».

Джерело

https://www.dw.com/uk/

https://news.eurabota.ua/

https://text.ru/antiplagiat/5d5f8a5a90d14