Бангладеш вакцинувала сотні секс-працівників в найбільшому борделі

Сотні секс-працівників в найбільшому борделі Бангладеш були вакциновані проти Covid-19 під час одноденної кампанії вакцинації. Є надія, що ця акція відродить діяльність, яка була буквально спустошена пандемією.

У Бангладеш, однієї з небагатьох мусульманських країн, де проституція дозволена, є, як мінімум, 11 борделів по всій країні.

Бордель у місті Даулат існує вже понад століття, але кошти на прожиття багатьох секс-працівників серйозно постраждали через блокади, викликані боротьбою з коронавірусом і побоювання заразитися.

“Влада намагається вакцинувати працівників, проживають там, але їм заважає нестача препаратів”, – повідомляє AFP.

З лютого медичні працівники ввели першу і другу дози вакцини AstraZeneca, виробленої в Індії, майже 200 секс-працівникам в Даулаті. Через те, що Нью-Делі заморозив експорт, їм не вдалося розширити програму.

Офіційні особи заявили, що схема відновилася в середу після того, як в рамках ініціативи Covax в Бангладеші були отримані мільйони доз вакцин з Китаю і США.

«Тепер у нас достатньо препаратів», – сказав AFP головний лікар Даулатдіа Асіф Махмуд. Він додав, що було «дуже приємно» бачити активну вакцинацію в місті.

Вакцина доступна тільки працівникам старше 25 років, але в багатьох будинках розпусти працюють неповнолітні дівчата.

26-річна Руксана сказала, чекаючи в черзі за першою дозою, що їх бізнес сильно постраждав через блокаду і побоювання серед клієнтів, що вони можуть заразитися.

«Були дні, коли нам доводилося голодувати. Люди в усьому світі вмирали від коронавіруса, але ми ледь не померли від голоду», – сказала вона.

«Ми сподіваємося, що в міру того, як всі ми будемо вакцинуватися, поступово ми повернемося до роботи», – додала Руксана.

З початку пандемії в Бангладеш було зареєстровано понад 1,4 мільйона випадків зараження Covid-19 і майже 25 000 смертей, але, за оцінками експертів, фактичні цифри, ймовірно, набагато вище.

Раніше цього місяця влада вакцинувала близько 3 мільйонів чоловік по всій країні в рамках спеціальної тижневої кампанії під час великого сплеску випадків, що викликали національну блокаду.