Для українців погодинна оплата більш вигідна

На сьогоднішній день встановити точну кількість годин, яку в середньому відпрацьовує українець досить складно.

Згідно даних, оприлюднених Організацією економічного співробітництва і розвитку, кількість фактично відпрацьованих годин за підсумками минулого року варіюється від 1356 до 2257. В цю міжнародну організацію входить 36 країн, з яких переважна більшість європейських, а також Сполучені Штати, Канада, Японія та інші.

Глава Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook написав, що найбільшу кількість годин праці віддають мексиканці, які в рік відпрацьовують 2257 годин. Мінімальну кількість годин серед розвинених країн відпрацьовують в Німеччині – 1356. Наприклад, в Польщі, де, згідно з даними статистики, трудиться близько двох мільйонів наших співгромадян, в рік потрібно відпрацювати не менше 1812 годин.

Експерт зазначає, що існує обернена залежність між рівнем економічного розвитку країни і кількістю годин, які відпрацьовують фахівці на підприємствах і в офісах компаній.

Якщо виходити з того, що в Україні діє 40-годинний робочий тиждень, то виходить, що ми відпрацьовуємо 1 993 годин на рік. Олексій Дорошенко підкреслив, що, якщо український уряд хоче не тільки на словах, а й на ділі підвищувати добробут громадян, то потрібно в найближчій перспективі перейти на погодинну оплату праці.

Експерт підкреслив, що «в нашій країні процвітає безкоштовна праця поза робочим днем, оскільки передбачена тільки місячна заробітна плата. Однак все стає повністю прозорим, якщо українець починає працювати по системі погодинної оплати праці».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на українському ринку праці почали проявлятися тенденції до значного зменшення дискримінації працівників за віком.

В Україні вже не перший рік спостерігається нестача менеджерів з продажів.