У центрі Венеції заборонять торгівлю дешевими сувенірами

Традиційні сувеніри, які тепер продаються в центральній частині Венеції, незабаром повинні зникнути. Так напередодні вирішили в міській раді. Заборона стосується торгівлі недорогими китайськими товарами.

На сьогоднішній день в Китаї роблять буквально все, що душі завгодно і за дешево. Не виняток сувенірна продукція, яка продається в знаменитій Венеції. Також мова йде про актуальні для міста на воді дощовики і гумові чоботи.

Відповідно до твердження представників мерії, такі рішення приймаються з метою захистити величезну культурну спадщину історичного міста, а також репутацію Венеції як одного з найпопулярніших туристичних напрямків у світі.

Нові правила вводяться на 3 роки після того, як міська влада затвердить остаточну редакцію документа. Заборону повинні будуть враховувати як старі, так і нові підприємці, які працюють у центральному районі міста.

Йдеться про магазини, розташовані на площі Сан-Марко і в околицях, а також біля мосту Ріальто. Товар, який залишиться після того, як будуть прибрані всі китайські дешеві вироби, повинен буде промаркований відповідно до місця виробництва.

Розглядається можливість залучення в місто підприємців, які продаватимуть автентичні товари, антикваріат.

Також торговців будуть змушувати, щоб вони зберігали автентичний інтер’єр своїх магазинів, щоб міський образ не деградував.

Звичайно, у цієї резолюції є багато противників. Вони підкреслюють, що нововведення, перш за все спрямоване проти бюджетних туристів, у яких немає зайвих грошей, щоб купувати автентичні товари та антикваріат. Виходить, що влада Венеції вирішила зробити ставку на більш забезпечених туристів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Римі стали суворіше ставитися до туристів, які порушують правила поведінки на міських вулицях і поводяться неналежним чином.

У мерії Амстердама вирішили в черговий раз підвищити туристичний податок. Тепер він буде найбільшим серед європейських міст.