В італійському кафе заборонили розмови про карантин і коронавірус

Послання за барною стійкою Христини Матіолі дуже чітке: “Категорично заборонено говорити про коронавірус та карантин”.

“У невеликому барі Filling Bar на околиці Риму менеджер  Христина Матіолі сподівається гостям, які попивають каву, дати невелику перерву від пандемії”, – повідомляє RTS.

«Ми вже кілька місяців говоримо про одне й те ж, принаймні, п’ємо каву можна випити спокійно», – сказала Христина Матіолі.

Італія, перша європейська країна, що постраждала від епідемії, бореться довше інших і живе в умовах блокади.

Після блокади життя майже нормалізувалася, а потім знову був введений карантин. Ось чому Христина каже, що люди повинні розслаблятися за чашкою кави.

«Мова йде не про заперечення або нерозуміння труднощів, які переживає світ. Це просто відпочинок”,- сказала Христина.

Більшість відвідувачів бару вітають нововведення менеджера і відзначають, що її ідея – відмінна відповідь на тиск епідемії.

«Ми втомилися говорити про коронавірус, ми більше не можемо його терпіти, куди б ми не пішли, ми говоримо тільки про корону. Я хочу поговорити з компанією про інше: про погоду або знаменитостей»,- сказав постійний відвідувач кафе.

Гості займаються цією темою навіть в кафе: їм доводиться дезінфікувати руки, а знімати маски можна тільки під час їжі і пиття. За рішенням уряду, кафе має закриватися о 18:00.

Тому, щоб привернути увагу людей, Христина розмістила ще один напис, що пропонує ідеї для розмови на теми з історії та культури.

«Молодець, Христина знає, що потрібно сьогодні», – підтримав її ініціативу перукар Мауріціо, який є постійним відвідувачем кафе.

«Власникам кафе в Трентіно ідея теж сподобалася, тому я попросила дозволу на її реалізацію»,- сказала Христина Матіолі.