Греція шукає лікарів-волонтерів

За повідомленням Та Неа, Греція закликала лікарів надавати добровільні послуги державній системі охорони здоров’я, оскільки вона з усіх сил намагається контролювати швидке поширеня вірусу COVID-19.

«Зараз найкритичніший момент пандемії», – сказав міністр охорони здоров’я Василіс Кікіліас на щотижневому брифінгу, закликавши лікарів загальної практики і пневмології працювати волонтерами в державних лікарнях.

Він сказав, що якщо близько 200 лікарів не дадуть відповіді на його дзвінок протягом наступних 48 годин, він порекомендує прем’єр-міністру дозволити органам охорони здоров’я змусити їх працювати на державну систему охорони здоров’я.

Минулого тижня дві приватні лікарні в Афінах були призначені для лікування пацієнтів з COVID-19 в регіоні Аттики, де проживає половина населення країни.

Із загальним числом смертей від коронавіруса більше 7000 чоловік в Греції справи йдуть краще, ніж у багатьох інших європейських країнах.

З листопада влада посилила обмеження на пересування, найняла медичний персонал і створила нові інтенсивні підрозділи для боротьби з пандемією.

“Але захворюваність як і раніше висока, і система охорони здоров’я, що сильно постраждала від тривалої фінансової кризи, щосили намагається вилікувати 4648 пацієнтів з COVID-19 по всій країні – на 1000 більше, ніж минулого тижня”,- сказав Василіс Кікіліас.

У середу повідомлялося про 3465 нових випадках в день, в результаті чого загальна кількість інфікованих в країні під час пандемії досягла 227 247.