Міністр раптово заговорив про підвищення зарплат українцям

Українські роботодавці просто зобов’язані підвищити заробітні плати українцям. Таку категоричну думку днями висловив віце-прем’єр Павло Розенко.

Очевидно, що ситуація з кадрами на українському ринку праці починає виходити з-під контролю, якщо вже представник уряду безпосередньо вимагає від роботодавців підвищення заробітних плат.

На думку високопоставленого чиновника, українські підприємства в найближчому майбутньому можуть недорахуватися величезної кількості кваліфікованих фахівців. Павло Розенко визнав, що українські бізнесмени вже конкурують за працівників не тільки між собою, а й з роботодавцями Польщі, Чехії, Німеччини та інших. Багато країн Європейського союзу прийняли або в процесі прийняття законів, метою яких є залучити українських працівників. Ці закони прописуються таким чином, щоб залучати саме фахівців високої кваліфікації з досвідом роботи.

Віце-прем’єр підкреслив, що «за рахунок оптимізації власних доходів можна говорити про те, щоб компанії поступово підвищували середні зарплати своїм працівникам. Це інвестиція в майбутнє власного підприємства».

Однак, як розповів голова Союзу підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств В’ячеслав Биковець, «дуже важко знайти гроші, щоб додатково підвищувати заробітну плату. Але бізнес, в більшості випадків, виплачує нормальну заробітну плату, виплачує її вчасно. Чому держава не може знайти у себе відповідних коштів, щоб виплачувати гідну заробітну плату? »

Нагадаємо, раніше ми писали, що експерти НБУ стверджують про уповільнення в цьому році зростання реальних доходів українців.

За підсумками 2018 року, борг українських бізнесменів перед найманими працівниками збільшився майже на 12 відсотків.