Мігрантам в США буде складніше отримати Green card

Нові правила оформлення Green card передбачають істотні обмеження соціальної допомоги для іммігрантів. Наприклад, якщо іноземні громадяни, які перебувають в країні на законних підставах, користуються програмою медичного страхування Medicaid, продовольчими талонами та іншими державними соціальними програмами, бажаний документ вже не отримають.

Згідно з чинним федеральним законодавством, іноземці, які бажають оформити посвідку на проживання в США, повинні довести, що вони не будуть користуватися ніякими соціальними програмами. Однак нові правила, оприлюднені 12 серпня, містять більш детальний список програм, які не дають можливості іммігрантам сподіватися на отримання заповітної Green card.

Таким чином, тепер співробітники імміграційної служби, розглядаючи заявку на отримання виду на проживання, поряд з освітою, доходами сім’ї, станом здоров’я зобов’язані перевіряти іммігрантів на користування програмами соціальної допомоги.

Адміністрація Білого дому вже третій рік проводить політику, спрямовану на обмеження легальної імміграції. Президент США Дональд Трамп має намір реформувати імміграційну систему так, щоб максимально приділялася увага професійним навичкам іммігрантів, а не возз’єднанню сімей.

Нововведення набудуть чинності в середині жовтня 2019 року. Виконуючий обов’язки директора Служби громадянства та імміграції Кен Кучінеллі заявив, що зміна правил відповідає імміграційній політиці президента.

Згідно зі статистичними даними, близько 400 тисяч іммігрантів із 544 будуть потрапляти в число тих, на яких будуть поширюватися нові правила.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що тест на отримання громадянства США буде істотно перероблений.

Для тих, хто хоче прибути до Сполучених Штатів за робочою візою Н-1В, це стає все більш проблематично.