Починається прийом заявок на робочу візу Н-1В в США

Прийом нових заявок на отримання візи Н-1В розпочинається 1 квітня.

Для робочої візи Н-1В встановлено ліміт, який традиційно складає 65 тисяч заявок. Крім цього 20 тисяч заявників, які мають ступінь магістра в американському університеті, також можуть розраховувати на отримання візи. На думку багатьох юристів, в цьому сезоні, внесені зміни правил, можуть істотно вплинути на процедуру видачі віз.

Очікується, що ліміт заявок швидко буде вичерпано протягом п’яти днів. Однак, з огляду на те, що багато роботодавців не задоволені і розчаровані змінами в системі, відомий імміграційний адвокат Шила Мурті заявила, що очікує меншу кількість заявок на візи Н-1В.

Починаючи з 1 квітня одержувачі візи Н-1В можуть запитувати преміальну обробку, яка гарантує рішення по заявці протягом 15 днів за плату в розмірі 1410 доларів. Без преміальної обробки процес займає від 10 до 13 місяців. Обробка преміальних заявок почнеться не пізніше 20 травня 2019 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що число відмов іноземцям, які хотіли отримати американську візу, протягом двох останніх років збільшилося на 40 відсотків.

Компанія Amazon наймає тисячі віддалених нових співробітників. Їх зарплата становитиме 15 доларів на годину.