Британія швидко ізолювала репатріантів з Іспанії

Міністр закордонних справ Великобританії Домінік Рааб виступив на захист “швидкого вирішення” вимоги, згідно з яким пасажири, які прибувають до Великобританії з Іспанії, повинні пройти обов’язковий карантин протягом 14 днів.

Рааб сказав, що він знав, що це призведе до плутанини і незручностей серед відпочиваючих, але британський уряд “не може піти на компроміс з вірусом”.

Нове правило для відпочиваючих, які повертаються до Великобританії з Іспанії, було оголошено в суботу ввечері після стрибка числа нових випадків COVID-19 в Іспанії на цьому тижні. Воно вступило в силу менш ніж через шість годин після того, як це було підтверджено урядом.

Домінік Рааб сказав Sky News: «Уряд прийняв рішення якомога швидше – після отримання даних в п’ятницю».

На питання, чому раніше відпочиваючим не сказали, що ситуація в Іспанії піддається переоцінці, він сказав, що це б створило ще більше невизначеності. «Але було б набагато гірше «мутити воду» або відкладати введення заходів, коли ми повинні їх вводити», – додав Рааб.

Він сказав, що Великобританія не може ризикувати «другою хвилею» пандемії і нової економічної блокадою, якщо не буде вжито своєчасних заходів.

Багато авіакомпаній, в тому числі British Airways, розкритикували нові заходи, як «черговий удар» по британським відпочиваючим.