В Японії не хочуть, щоб туристи їли на ходу

Тепер по знаменитій торговій вулиці Коматі, яка знаходиться в японському місті Камакура, популярному серед іноземних туристів, не можна буде прогулюватися і заодно перекушувати.

Японське місто Камакура, яке розташоване недалеко від Токіо, дуже популярне серед іноземних туристів. А все, завдяки одній-єдиній вулиці – Коматі, яка славиться своїми торговими рядами, що так люблять відвідувати туристи з усього світу. За приблизними підрахунками місцевої влади, головну торгову вулицю протягом року відвідує біля 20 мільйонів мандрівників. Така велика кількість туристів вигідна всім – торговцям, які мають стабільні доходи, а також місцевому бюджету у вигляді податків.

Однак така велика кількість туристів вже починає заважати місцевим жителям, які поскаржилися в мерію, що приїжджі роблять їхнє життя не дуже комфортним. Городяни не хочуть бачити натовпи іноземців, які масово поїдають хот-доги і інший фастфуд прямо на вулиці. Влада міста, зважаючи на скарги, жителів прийняла закон, який забороняє їсти на ходу. Харчуватися можна буде тільки в спеціально призначених для цього закладах.

Швидше за все, нововведення ніяк не вплине на продаж фастфуду, оскільки не передбачає ніякого покарання за порушення, тим більше, що місцеві торговці вуличною їжею дуже зацікавлені в зголоднілих туристах, які приїжджають до старовинного японського міста Камакура, що відоме, як місце заснування дзен-буддизму. У місті розташована величезна кількість історичних храмів, які дуже популярні серед іноземних туристів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Іспанії вже вдруге запускають туристичний маршрут під назвою «Винний поїзд» для любителів енотуризму.

Мерія Мадрида прийняла план, який передбачає істотне обмеження зростання числа так званих «туристичних квартир».