В ЄС зобов’яжуть усіх автомобілістів встановити «чорні ящики»

Уряд ЄС планує запровадити нові норми безпеки автомобільного руху. Згідно з опублікованими планами, до 2022 року всіх автовласників, зареєстрованих на території країн-учасниць ЄС, зобов’яжуть встановлювати в своїх транспортних засобах «чорні ящики».

Крім того, незабаром в ЄС буде обов’язковим встановлення у всіх авто кілька функцій автопілоту, що також повинно підвищити рівень загальної безпеки на дорогах.

Читайте також: Зарплати в Німеччині вражають уяву українців

Зокрема, влада ЄС має намір впровадити в законодавство норми обов’язкової наявності в авто «чорних ящиків, функції перебування на смузі і обов’язкової роботи інших автоматичних систем безпеки дорожнього руху.

Відзначимо, що всі гілки влади в ЄС згодні з необхідністю оновлення законодавства у сфері автомобільного руху. Свою згоду на «чорні ящики» в кожному європейському авто вже висловили представники Єврокомісії, Європейського парламенту і Європейської Ради.

Планується, що посилення безпеки дорожнього руху, за допомогою впровадження нових систем автоматизації, має врятувати життя, як мінімум, 25 тисяч автомобілістів і їх пасажирів.