Ще багато українців вважають за краще оформляти шенгенські візи

Незважаючи на те, що між Україною та Європейським союзом вже більше двох років діє безвізовий режим, кількість заяв від українців на оформлення шенгенських віз залишається досить велика.

Громадяни України вже третій рік можуть без зайвих процедур оформлення віз, маючи на руках тільки біометричний паспорт, спокійно подорожувати по країнах Євросоюзу.

Однак, виявляється, є багато українців, які, незважаючи на безвіз, вважають за краще оформляти шенгенські візи.

Згідно з офіційною статистикою, яка була зібрана від усіх консульських підрозділів посольств країн-членів Шенгенської зони в Україні, протягом 2018 року українські громадяни подали на оформлення шенгенських віз майже 191 тисячу заявок.

У порівнянні з позаминулим роком, число заяв зменшилося на 73 відсотки. Однак на думку експертів, це все ще високий показник.

Найбільше число шенгенських візових заявок було подано до посольства Чехії – 120 тисяч або 66 відсотків від загального числа.

Також багато заявок на оформлення шенгенських віз надходить до посольств Польщі, Угорщини, Литви та Німеччини.

При цьому, зазначається, що 9 тисяч осіб отримали відмову. Напевно, після цього вони підуть оформляти біометричні паспорти.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в першій половині 2019 року серед іноземних громадян зафіксовано рекордний інтерес до віз. Було прийнято 408 000 заявок, що на 13% більше, ніж у попередньому році.

У міністерстві внутрішніх справ Чехії повідомили, що правила видачі робочих карт для українців, що працюють в країні, істотно змінилися.