Американські візи отримати все складніше

Кількість відмов іноземцям, які хотіли отримати американську візу, протягом двох останніх років збільшилася на 40 відсотків.

Протягом останніх двох фінансових років іноземці все частіше стикаються з ситуаціями, коли американські державні установи, відповідальні за видачу віз, знаходять різні причини, щоб відмовити у в’їзді до США.

Згідно з даними, що опублікував Національний фонд американської політики, який проводив ретельний аналіз відкритих документів Державного департаменту Сполучених Штатів, виходить, що кількість відмов у видачі американських віз зросла на рекордні 40 відсотків.

Наприклад, у 2018 фінансовому році 13450 заявників на отримання візи отримали відмову, оскільки відповідальні працівники американського уряду вирішили, що ці іноземні громадяни можуть створити дуже велике навантаження на державні ресурси.

У найближчому майбутньому вимоги, які будуть пред’являти отримувачам віз, стануть ще жорсткішими. Адміністрація Білого дому розробляє нові імміграційні правила, які спрямовані на те, щоб службовці профільних відомств мали ще більше приводів відмовляти заявникам у наданні візи.

На даний час одержувачам віз висувають вимоги, щоб вони мали спонсора в США і певний рівень доходу. Найближчим часом співробітники імміграційної служби будуть ретельніше оцінювати такі фактори, як стан здоров’я, вік та освіту.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що міністерство внутрішньої безпеки США розіслало розпорядження, яке передбачає істотне скорочення міграційних офісів в інших країнах.

Протягом 2018 року американські компанії побили рекорд по установці роботів на підприємствах.