Американські роботодавці пропонують рекордну кількість вакансій

Такого низького рівня безробіття в Сполучених Штатах не фіксувалося вже 50 років.

Згідно з оновленими статистичними даними, рівень безробіття в США в квітні склав 3,6 відсотка, знизившись на 0,2 відсотка в порівнянні з березнем.

Протягом квітня американські роботодавці в цілому запропонували економічно активним американцям, в тому числі і українцям, які переїхали на тимчасове або постійне місце проживання до Сполучених Штатів, 263 тисячі нових робочих місць. Ці дані красномовно свідчать про те, що компанії проігнорували побоювання і прогнози економічних аналітиків, які попереджали про можливе уповільнення зростання американської економіки і очікують високий споживчий попит на вироблену продукцію і надані послуги.

Також статистичні дані за квітень цього року показують, що середня погодинна оплата в США зросла на 3,2 відсотка в порівнянні з квітнем 2018 року.

Представники американських підприємств усіх секторів економіки говорять, що постійно шукають нових робітників, оскільки кваліфікованих фахівців не вистачає. Підприємства активізували свої зусилля, щоб заповнювати вакансії, наприклад, навчають більше число працівників початкового рівня, знижують вимоги до освітнього рівня і підвищують заробітну плату.

Ситуація в економіці Сполучених Штатів значно покращилася у порівнянні з початком року, коли уряд був частково закритий, фондовий ринок різко впав, між США і Китаєм загострилися торговельні відносини, а Федеральний резерв підвищив короткострокові процентні ставки.

Споживчі витрати в березні показали максимальне зростання за десять років, завдяки тому, що заробітні плати і загальна зайнятість американців суттєво зросли.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що компанія McDonald’s стала першою великою мережею швидкого харчування, яка взяла на себе зобов’язання працевлаштовувати людей передпенсійного і пенсійного віку.

Населення Сполучених Штатів Америки протягом 2018 року збільшилось на 2 мільйони. Природний приріст склав трохи більше 1 мільйона нових громадян країни. При цьому, 980 тисяч людей у минулому році переїхали до США з інших країн, в тому числі з України.