Економіка Німеччини з найбільшим уповільненням з часів Другої світової війни

Економіка Німеччини скоротилася на рекордні 10,1% у другому кварталі. За офіційними даними Федерального статистичного управління Destatis, це найбільше уповільнення економіки країни за післявоєнну історію.

Федеральне статистичне управління зазначає, що таке «історичне зниження» щоквартально не було зареєстровано навіть під час фінансової кризи в 2008-2009 роках.

Управління заявило, що пандемія привела до «величезного падіння» експорту та імпорту, але зазначає, що державні витрати зросли з квітня по червень.

Це попередні дані по ВВП країни в другому кварталі, коли влада Німеччини наклали жорсткі обмеження для боротьби з коронавірусом. Прогнози були – скорочення ВВП на -9.0%.

На даний час основна увага приділяється тому, як швидко економіка відновиться, і який прогрес вона побачить в найближчі два квартали 2020 року.

Коронавірус занурив Німеччину в історичну рецесію в першому кварталі цього року.

Безробіття в Німеччині залишалася стабільним – в липні на рівні 6,4%, не змінившись з червня. Це сигнал про те, що найгірше з економічного шторму, викликаного пандемією коронавіруса, ймовірно, пройшло.

До пандемії безробіття становило близько 5,0%. Це був найнижчий показник з моменту возз’єднання Німеччини.