Стали відомі результати масштабного дослідження ринку праці Німеччини

Європейський онлайн-портал StepStone щорічно проводить масштабний аналіз ринку праці Німеччини і готує доповідь про рівень заробітних плат працівників різної кваліфікації. Інформація буде цікава насамперед тим українцям, які планують вже на початку наступного року їхати до ФРН, щоб працевлаштуватися, використовуючи можливості нового імміграційного законодавства.

Після проведеного масштабного дослідження ринку праці Німеччини, онлайн-портал StepStone назвав сектори економіки і спеціальності, в яких можна добре заробити. Виявилося, що в 2019 році середня заробітна плата фахівців технічних і робітничих професій в Німеччині в середньому становить 43 тисячі євро на рік.

Найвищі зарплати отримують фахівці середньої ланки. До сплати податків вони можуть заробити в середньому до 58 тисяч євро на рік – дуже приваблива сума для українських фахівців. У німецькій системі освіти ця кваліфікація називається Meister або Techniker, у такого робітника в підпорядкуванні знаходяться інші фахівці.

З усіх робочих найбільшу заробітну плату отримує електротехнік. Крім електротехніка на високий рівень оплати праці може розраховувати слюсар, фахівець з електроніки, токар, механік-інструментальник, технолог-монтажник, машиніст, слюсар-механік, муляр.

На розмір заробітної плати завжди впливає масштаб компанії. Залежність очевидна: чим більша компанія – тим більша зарплата працівників. Другий фактор – географія. Наприклад, в Баден-Вюртемберзі та Гессені можна заробити більше 46 тисяч євро на рік, а в землі Саксонія-Ангальт, яка знаходиться в Східній Німеччині, середня зарплата не перевищує 31 тисячу євро.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що масового переїзду українських трудових мігрантів з Польщі до Німеччини, пов’язаного з прийняттям Бундестагом нового імміграційного закону, не буде.

Згідно з оновленими зі статистичними даними, опублікованими Федеральним агентством з праці, рівень безробіття в Німеччині на початок травня склав всього 4,9 відсотка.