В авіакомпанії Ernest Airlines планують виконувати рейси під українським прапором

Схоже, що італійська авіакомпанія Ernest Airlines має намір всерйоз і надовго влаштуватися в Україні.

Все більше зарубіжних авіаперевізників зацікавлені в тому, щоб працювати на українському ринку, який в останні кілька років динамічно розвивається. Одна з таких авіакомпаній – італійська Ernest Airlines – зовсім не збирається обмежуватися тільки виконанням польотів із українських повітряних гаваней. Нещодавно в Києві був відкритий офіс компанії. Також оголошено, що вже в квітні 2020 року в міжнародному аеропорту «Київ» буде відкрита база. Крім цього, в авіакомпанії повним ходом йде підготовча робота до оформлення документів, які необхідні, щоб отримати в Державіаслужбі України сертифікат експлуатанта.

Як розповів голова правління і головний виконавчий директор Ernest Airlines Шаді Ель Таннір: «… сьогодні ми працюємо над тим, щоб отримати українську ліцензію».

Сертифікат експлуатанта дозволить італійському авіаперевізнику суттєво збільшити кількість виконуваних рейсів як за кордон, так і всередині України, щоб перевозити більше пасажирів.

На український ринок авіакомпанія Ernest Airlines вийшла в жовтні 2017 року. На сьогодні авіаперевізник здійснює регулярні рейси до Києва, Львова, Одеси та Харкова. Флот компанії складається з 4 авіалайнерів Airbus. Протягом 2020 року кількість літаків збільшиться вдвічі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Німеччини планує значно підвищити податки на авіаквитки. Нововведення почнуть діяти з 1 квітня 2020 року.

В українському уряді заявили про плани в середньостроковій перспективі збільшити пасажиропотік в аеропортах країни на 60 відсотків – до 32 мільйонів пасажирів на рік.