Ціни на комуналку в Україні просто захмарні, а й це ще не межа

Згідно даних Держстату, в 2018 році українцям доводилося оплачувати комунальні послуги, спустошуючи свої сімейні бюджети на 40 відсотків.

Українська «комуналка» вже скоро стане для людей не просто «золотою», а «діамантовою». З кожним роком доводиться платити величезні суми за всі надані ЖЕКами або спеціальними операторами комунальні послуги. Схоже, що таку величезну частку сімейного бюджету на оплату тепла, світла, газу, води не платять ні в одній країні Європи, де в середньому за аналогічні послуги доводиться витрачати від 10 до 25 відсотків.

Така гнітюча ситуація, безумовно, є додатковим стимулом для масової еміграції українців. Як стверджує експерт-економіст Володимир Степанюк: «Стандарт життя в нашій країні гірше, ніж у найближчих сусідів, і це стимулює людей виїжджати з України назавжди».

Як приклад він наводить ціну газу для населення, яка в 2013 році була 100, а сьогодні – більше 300 доларів. При цьому, умови отримання розрекламованих урядом субсидії настільки стали жорсткішими, що згідно останніх даних станом на листопад, число людей, які претендують на їх отримання зменшилася вдвічі, та це ще не межа.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в 2019 році Румунія збільшить квоти для трудових мігрантів з країн, які не входять до ЄС, в півтора рази. Напружена ситуація на ринку праці країни змусила румунський уряд прийняти таке рішення.

Джерело: www.eurabota.ua

20.12.2018