Франція називає Польщу гальмом боротьби з глобальним потеплінням

«Серед стратегічних цілей Європейського союзу Франція ставить на перше місце боротьбу з глобальним потеплінням»,- заявив Єлисейський палац перед самітом ЄС в Сібіу. Було зазначено, що Польща і Чехія гальмують виконання цього завдання.
Париж високо цінує коаліцію восьми держав-членів, які підписали документ про клімат, глобальне потепління і навколишнє середовище. Як супротивників цієї коаліції він згадує Варшаву і Прагу.
Вісім держав пообіцяли досягти вуглецевої нейтральності до 2050 року і прийняли зобов’язання щодо поліпшення клімату, включені до Паризької хартії від грудня 2015 року. Це Франція, Бельгія, Нідерланди, Люксембург, Іспанія, Португалія, Данія і Швеція.
Спостерігачі відзначають відсутність Німеччини серед тих країн, що підписали документ. Париж не приховує, що в Берліні немає консенсусу щодо дати досягнення вуглецевого нейтралітету.
Франція стверджує, що німецько-французька пара є «базою і двигуном» Європи, яка не може рухатися вперед без угоди між двома країнами, і визнає, що це є необхідною, але недостатньою умовою розвитку.