Сотні співробітників Amazon повстають проти позиції Безоса з клімату

Сотні співробітників Amazon відкрито критикували екологічну позицію інтернет-гіганта в порушенні комунікаційної політики компанії.

Компанія часто піддається критиці за вуглецевий слід і за високе енергоспоживання на своїх величезних серверах. Вона також досягла успіху завдяки величезній логістичній мережі для автомобільного транспорту, що забезпечує швидку доставку, яка генерує багато парникових газів і, як наслідок, є основною причиною зміни клімату.

Засновник Amazon Джефф Безос виступив з публічними зобов’язаннями з охорони навколишнього середовища 19 вересня минулого року, пообіцявши, зокрема, що компанія буде нейтральною по відношенню до викидів до 2040 року.

Amazon Employees For Climate Justice сказали, що цього недостатньо, і Amazon повинен досягти цієї мети до 2030 року, цитує AFP.

Понад 300 співробітників підписалися на пост в блозі Amazon під назвою «Співробітники з питань кліматичного правосуддя» (AECJ), в якому міститься заклик до компанії піти далі в своєму плані по боротьбі зі зміною клімату, про який було оголошено громадськості у вересні.

В знак протесту проти ділової практики #Amazon більш ніж 340 співробітників відкрито оскаржують компанію після того, як двоє співробітників сказали, що їм загрожує звільнення через кліматичну активність https://t.co/8cttv9ZWzW

– NewsML (@NewsMLOfficial), 27 січня 2020 р.