Президент Бразилії не хоче боротися з коронавірусом і вважає тих, хто це робить, тиранами

Президент Бразилії Жаір Болсонару, який назвав себе Дональдом Трампом з Південної Америки, назвав губернаторів і мерів штатів, які вводили обмежувальні заходи для боротьби зі спалахами коронавіруса, «тиранами».

Звертаючись до своїх прихильників на святкуванні свого дня народження в Бразилії, він сказав, що його уряд зробив все можливе, щоб відновити економіку.

Минулого тижня провідний інститут охорони здоров’я країни Fiocruz попередив про історичний колапс системи охорони здоров’я Бразилії. За даними інституту охорони здоров’я, відділення інтенсивної терапії в лікарнях вже переповнені.

Болсонару, якому в неділю виповнилося 66 років, постійно виступає проти карантинних заходів, стверджуючи, що супутній збиток економіці буде гірше, ніж наслідки самого вірусу.

Бразилія намагається контролювати пандемію за допомогою своєї програми вакцинації. До сих пір використовувалися вакцина AstraZeneca і китайська вакцина CoronaVac, кожна з яких вимагає двох доз.

Бразилія займає друге місце за кількістю смертей, пов’язаних з коронавірусом – в середньому більше 2200 чоловік вмирають від інфекції щодня.