Уряд Великобританії підтвердило участь у виборах до ЄП

Британський міністр і де-факто віце-прем’єр Девід Лідінгтон підтвердив, що Великобританія візьме участь у виборах до Європейського парламенту, призначених на 23 травня.
Прем’єр-міністр Тереза ​​Мей сподівається, що її уряд зможе розробити угоду з опозиційною Лейбористською партією і проголосувати за угодою про своєчасний вихід з Євросоюзу, що дозволить Великобританії не обирати нових членів Європарламенту.
Однак Лідінгтон визнав, що «на жаль, не вдасться завершити виходу з ЄС до юридично обов’язкової дати виборів до Європейського парламенту», і підтвердив, що британці підуть на вибори 23 травня. У той же день голландці також проголосують.
«Ми будемо докладемо всіх зусиль (…), щоб затримка була якомога коротше», – пояснив глава кабінету міністрів.
Термін реєстрації виборців спливає, і громадяни ЄС, в тому числі і українці, які постійно проживають у Великобританії, також мають право голосу.
Згідно з опитуваннями, партія Brexit Найджела Фараджа з 30% є фаворитом на виборах до Європарламенту. Підтримка, яку отримала лейбористська партія – 21%. Правляча консервативна партія була тільки на третьому місці з 13 відсотками.
Перше пленарне засідання нового Європейського парламенту відбудеться 2 липня.