Жителі Великобританії вже не хочуть виходити з Євросоюзу

Згідно з результатами масштабних соціологічних досліджень, які проводилися з метою з’ясувати, як змінилося ставлення британців до все більш ймовірного виходу країни зі складу Європейського союзу, виявилося, що більшість жителів Великобританії вже проти того, щоб країна виходила з ЄС.

Після проведеного в 2016 році референдуму, на якому британці вирішили, що перебувати в складі Євросоюзу Великобританії їм не вигідно, в цілому було організовано близько 300 різних соціологічних опитувань на тему Brexit. В результаті, за цей час кількість громадян, які виступають за вихід Британії зі складу ЄС, неухильно скорочується.

Підсумки 204-х з 226-ти опитувань, проведених з липня 2017 року, показали, що прихильників збереження членства в Європейському союзі більше, ніж тих, хто підтримує вихід з блоку.

У першій половині 2018 року кількість прихильників збереження членства в ЄС стала переважати – 52 проти 48 відсотків. Відрив ще більше збільшився в перші шість місяців 2019 року – 53 проти 47 відсотків.

Депутат лейбористської партії Тоттенхема Девід Леммі зазначив: «Зіткнувшись з реальністю руйнівного Brexit Бориса Джонсона, все більше виборців, ніж будь-коли раніше, вважають, що єдиний спосіб вирішити цю плутанину – не виходити з Євросоюзу».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Європейський парламент прийняв документ, який дозволяє Великобританії знову відстрочити вихід з ЄС.

Уряд Об’єднаного Королівства, передбачаючи величезні негативні наслідки жорсткого Brexit, розробив спеціальний план дій, який називається «Операція Yellowhammer».