Відстрочка першої блокади в Великобританії – велика помилка

“Затримка з першої блокадою через коронавірус в Англії була серйозною помилкою, заснованої на груповому мисленні. На це вказали британські депутати в опублікованому сьогодні звіті, додавши, що збої в тестуванні заражених і відстеженні їх контактів посилили кризу”, – повідомляє Reuters.

Комітети з охорони здоров’я і науки британського парламенту спільно опублікували 150-сторінковий звіт про уроки, витягнутих з пандемії COVID-19, після декількох годин свідчень більш, ніж 50 осіб, включаючи радників з державної політики, охорони здоров’я та науки.

Недоліки в заходах щодо COVID-19 в Великобританії були відзначені в серії спеціальних звітів Reuters, включаючи затримки в рішенні про закриття, недоліки в системі тестування і відстеження і помилки, які призвели до поширення пандемії в будинках для людей похилого віку.

З початку епідемії в Великобританії зареєстровано 137 763 випадки смерті від COVID-19, що займає восьме місце в світі за кількістю смертей під час пандемії після США, Бразилії, Індії, Мексики, Росії, Перу та Індонезії.

У звіті говориться, що вакцинація проти COVID-19 була добре спланована і здійснена, але попереджається, що необхідно витягти вичерпні уроки, щоб уникнути повторення помилок, і рекомендується приділяти більше уваги плануванню на випадок непередбачених обставин.

«Відповідні заходи Великобританії, за винятком розробки і використання вакцин, здебільшого були дуже реактивними, а не прогнозованими», – йдеться в звіті.