Білл Гейтс має план того, як зробити, щоб COVID-19 став останньою пандемією

У новорічному зверненні мільярдер Білл Гейтс згадує перемоги і трагедії року, що минає, і виражає оптимізм з приводу року, який ось-ось почнеться. Проте є певна обережність на тлі оптимізму, оскільки співзасновник Microsoft пише про те, що його найбільше непокоїть у 2022 році.

У повідомленні блогу, під назвою «Причини оптимізму після важкого року», Гейтс також розповів про те, як пандемія зробила повсякденне життя ще більш залежним від цифрових технологій.

“Причини оптимізму – у своїй роботі я завжди керувався простою ідеєю: світ може стати кращим”, – написав Гейтс.

«Такий серйозний провал, як пандемія, ускладнює віру у можливості прогресу. Однак я оптимістично налаштований щодо нашої здатності побудувати світ, у якому кожен має шанс жити здоровим і продуктивним життям».

За словами мільярдера, «найбільшою» гарною новиною є те, що люди нарешті переконалися у важливості зупинки пандемії. «Я сподіваюся, що ми побачимо широку підтримку зусиль щодо забезпечення готовності до пандемії», – сказав він: «В даний час я пишу книгу, яка вийде десь у наступному році, в якій викладаю свій план щодо забезпечення того, щоб COVID- 19 став останньою пандемією».

Гейтс також із оптимізмом дивиться на інновації. «Я чекаю значного прогресу, оскільки дослідження та розробки, які були зупинені пандемією, набирають обертів», – сказав він, додавши, що особливо схвильований іслатравіром, новим препаратом для профілактики ВІЛ, який нині проходить клінічні випробування. Він також очікує хороших результатів у діагностиці хвороби Альцгеймера.

Описуючи проблемні області, Гейтс каже, що недовіра людей до уряду може зупинити чи сповільнити прогрес. За його словами, для того, щоб державні установи могли займатися такими питаннями, як запобігання пандемії та зміна клімату, люди повинні перестати в принципі відкидати їхні керівні принципи.

«Це частина більш широкої тенденції недовіри до установ, і це одна з найтривожніших проблем у 2022 році. У майбутньому урядам, можливо, потрібно буде створити онлайн-платформи для вирішення цієї проблеми», – додав він.

«Я ніколи не був добрим у написанні новорічних обіцянок», – сказав Гейтс: «У мене немає конкретної мети на 2022 рік. Але я сподіваюся, що наступний рік буде набагато спокійнішим, ніж цей».