Визначено кращих туроператорів України

Оновлено рейтинг туроператорів, який роблять в Українській асоціації туристичних агентств (УАТА) на основі опитування керівників, менеджерів турагентств.

Серед найбільших туристичних компаній, що замовляють власні польотні програми, визначалися ті, які в минулому літньому сезоні виявилися для туристів найзручнішими.

Експерти за п’ятибальною шкалою оцінювали те, як дотримувалася заявлена ​​чартерна програма, наскільки часто переносилися і затримувалися рейси, як часто у клієнтів виникали проблеми з поселенням у готелі. Крім цього, оцінювався професіоналізм гідів, оперативність підтвердження заявок, частота відмов, ціни на раннє бронювання. З огляду на всі показники, виставлявся середній бал.

Лідером рейтингу виявилася компанія Tez Tour, середній бал якої склав 4,36. За нею йдуть Pegas Touristik (4,16 бала) і Coral Travel (4,02 бала). Порівняно низькі бали набрали компанії Join UP! (3,46 бала) і Travel Professional Group (3,39 бала).

За рік на одну сходинку в рейтингу піднявся Coral Travel, завдяки тому, що більш ретельно дотримувався розкладу польотів.

Експерти визнають, що компанія Join UP! – лідер попиту на туристичному ринку. Цьому сприяють більш низькі ціни на тури, а також те, що фірма має власну авіакомпанію SkyUp Airlines і виконує прямі рейси. У цьому літньому сезоні туроператор істотно скоротив число затримок і скасувань рейсів.

Лідер рейтингу – компанія Tez Tour, пропонує більш дорогі тури і не женеться за великими обсягами продажів, роблячи акцент на більш високій якості пропонованого турпродукту.

Зростаюча конкуренція на ринку, в першу чергу на руку клієнтам туроператорів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що для інтенсивного розвитку туристичного сектору, на 2020 рік з державного бюджету заплановано виділити 240 мільйонів гривень.

З 1 квітня 2020 року, міністерство фінансів Туреччини вводить новий податок, який буде поширюватися на всі готелі, апартаменти, гостьові будинки і кемпінги.