Європарламент проголосував за відстрочення Brexit

Прийнятий європарламентарями важливий документ, повинен допомогти знайти вихід з дуже складної ситуації, яка склалася навколо виходу Великобританії з Європейського союзу.

Європейський парламент прийняв документ, який дозволяє Великобританії знову відстрочити вихід з ЄС. Депутати стверджують, що прийнятий документ забезпечує правову визначеність у відносинах ЄС і Британії.

Як заявили в Європарламенті, в ЄС згодні обговорювати «можливість продовження періоду переговорів», при цьому «продовження не повинно впливати на роботу і функціонування інститутів ЄС».

Також не забули в Європарламенті нагадати британському уряду, що в будь-якому випадку потрібно буде виконати зобов’язання по фінансових розрахунках і захисту прав громадян. Це є необхідною умовою, щоб в майбутньому налагодити нормальні відносини між Європейським союзом і Великобританією.

Крім цього, підкреслюється, що при відсутності повноцінної угоди ніякого перехідного періоду не передбачається.

Голосування в Європарламенті чітко вказує на те, що в ЄС до останнього сподіваються, що вдасться уникнути жорсткого Brexit. Чим ближче 31 жовтня, тим цікавіше спостерігати за подіями навколо Brexit.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що британці вже витратили понад 5 мільярдів доларів, щоб запастися товарами першої необхідності і ліками.

У Британії запустили велику рекламну кампанію, яка націлена на інформування всього суспільства, про те що Brexit неминучий.