Уряд Великобританії опублікував документ з оцінкою наслідків жорсткого Brexit

Після того, як газета The Sunday Times в серпні опублікувала ймовірний план британського уряду про те, що очікує країну в результаті виходу з Європейського союзу без угоди, парламентарії прийняли рішення зобов’язати Бориса Джонсона опублікувати повний текст документа.

Виявилося, що уряд Великобританії, знаючи наскільки важким буде удар, перш за все для простих громадян країни, все одно будь-якими засобами, аж до блокування роботи парламенту, домагався і далі домагається реалізації жорсткого Brexit.

Вихід країни без угоди в уряді назвали «Операція Yellowhammer», прямо як підготовка до військових дій.

Аналітики зробили прогноз, згідно з яким, якщо країна залишає ЄС без угоди, то на першому етапі британці неодмінно зіткнуться з великим стрибком цін на всі продукти харчування і товари першої необхідності, ліки стануть дефіцитними, оскільки будуть порушені прямі поставки з країн Євросоюзу. Всі ці та інші чинники на думку експертів призведуть до великих демонстрацій протесту британців і заворушень на вулицях міст країни.

Перебоїв на кордоні не уникнути, практично весь потік вантажів через Ла-Манш буде заблокований, оскільки для налагодження роботи митного контролю на кордоні з Францією буде потрібно мінімум три місяці.

Британці зіткнуться з більш ретельними перевірками на кордоні з ЄС, що створить масу незручностей у вигляді великих черг і затримок рейсів.

У документі наголошується, що дефіциту продовольства навіть у найгіршому випадку не повинно бути, проте асортимент істотно скоротиться.

Також британський уряд визнає, що між Північною Ірландією та Ірландією доведеться встановити жорсткий кордон, хоча Борис Джонсон в своїх публічних виступах запевняв усіх, що цього не станеться.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що британці вже витратили понад 5 мільярдів доларів, щоб запастися товарами першої необхідності і ліками.

Загроза жорсткого Brexit змушує все більше британських компаній перебазовуватися на територію Європейського союзу.