Ситуація навколо виходу Великобританії з ЄС загострилася до краю

У Палаті громад парламенту Великобританії вчора пізно вночі було проведено успішне голосування за внесення до сьогоднішнього порядку денного питання про заборону жорсткого Brexit.

На вчорашньому засіданні Палати громад відбулися події, які можуть звести нанівець зусилля прем’єр-міністра Великобританії вивести країну зі складу Європейського союзу 31 жовтня.

На самому початку засідання парламенту з’ясувалося, що у консерваторів вже немає робочого більшості. Депутат від Консервативної партії Філіпп Лі приєднався до фракції «ліберальних демократів», які виступають проти виходу з ЄС.

Після бурхливих дебатів Палата громад проголосувала за внесення змін до порядку денного на 4 вересня, відповідно до яких, відбудеться голосування про заборону виходу Великобританії з Євросоюзу без угоди.

Після такого рішення Борис Джонсон заявив, що якщо парламентарії проголосують за заборону виходити з ЄС 31 жовтня, то він буде ініціювати дострокові вибори.

«Я не хочу виборів, але якщо парламентарії проголосують за зупинку переговорів і змусять провести чергову безглузду відстрочку Brexit, то вибори будуть єдиним способом вирішити проблему»,– заявив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що жителів Сполученого Королівства обурила новина про припинення роботи парламенту країни, вони вимагають скасування рішення.

За оцінками експертів, вихід Великобританії з Європейського союзу без відповідної угоди обійдеться в 114 мільярдів доларів.