У Данії планують повністю відмовитися від пластикових пакетів

В уряді Данії запланували в самий найближчий час повністю заборонити використання безкоштовних пластикових пакетів і збільшити податки на пластиковий посуд.

Останнім часом у багатьох країнах світу почали вживати заходів, щоб істотно обмежити використання різних виробів із пластику. Йдеться як про рішення на урядовому рівні, так і на рівні окремих великих компаній.

Данські експерти вже підрахували, що рішення уряду країни обмежити використання виробів з пластика не просто буде робити екологію чистішою, але і дасть можливість вже в наступному році поповнити бюджет країни мінімум на 3 мільйони доларів. При цьому використання пластикових пакетів і посуду буде скорочено на 20 відсотків.

На думку прем’єр-міністра Данії, засмічення Землі пластиком вже стало глобальною проблемою людства, з якою повинні боротися всі країни.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в авіакомпанії Air New Zealand заявили, що найближчим часом повністю відмовляться від використання виробів із пластику.

Міністерство навколишнього середовища Німеччини розробляє законопроект, який передбачає повну заборону пластикових пакетів.