Греція купує ще 6 французьких винищувачів

“Франція підтвердила, що Греція купить ще шість винищувачів Rafale. Разом з ними їх число досягає 24”, – повідомляє AFP.

Про ці плани влади країни повідомив прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

«Я оголосив про покупку 18 Rafale. Скоро їх буде 24 », – сказав він під час відвідування Міжнародного ярмарку в Салоніках. Він додав, що перший літак буде в країні «до кінця року».

«Відмінні новини: Греція щойно оголосила про свій намір придбати ще шість Rafale. Разом ми працюємо над побудовою справжньою європейською автономії», – написала в Twitter міністр оборони Франції Флоренс Парлі.

У липні цього року французький авіабудівний завод Dassault Aviation передав ВВС Греції перший винищувач Rafale.

Поставка першого літака сталася через шість місяців після того, як Греція підписала з Францією контракт на 2,5 мільярда євро на покупку 18 винищувачів Rafale, 12 з яких використовувалися французами.

Поставка Rafale є яскравою демонстрацією рішучості Франції виправдати очікування грецького уряду і взяти активну участь у захисті суверенітету країни.

«Після Mirage F1 в 1974 році, Mirage 2000 на 1985 році і Mirage 2000-5 2000 року Rafale тепер з гордістю літає разом з ВВС Греції», – сказав голова і головний виконавчий директор Dassault Ерік Трапьер, охарактеризувавши Rafale, як «стратегічного гравця» для Греція.

За словами грецьких військових експертів, Rafale буде відігравати активну роль у забезпеченні лідерства Греції, як великої регіональної держави.