Джефф Безос полетить в космос в наступному місяці

Засновник Amazon Джефф Безос оголосив, що в наступному місяці він полетить в космос, у складі першої команди мандрівників, запущеної його ракетної компанією Blue Origin.

«З п’яти років я мріяв про подорож до космосу. 20 липня я відправлюся у цю подорож зі своїм братом»,- сказав Безос в своєму акаунті в Instagram.

Blue Origin підтвердила, що Безос і його брат Марк відправляться в перший політ екіпажу нової капсули компанії Shepard.

Компанія продає третє місце на аукціоні, і цей квиток зараз коштує 2,8 мільйона доларів. В ньому беруть участь майже 6000 учасників з 143 країн.

Доходи від аукціону підуть до фонду Blue Origin, Club for the Future, мета якого – надихнути майбутні покоління на космічну кар’єру.

“Подорож триватиме в цілому 10 хвилин, чотири з яких пасажири проведуть над Pocket Line (умовна межа між атмосферою Землі та космічного простору)”, – повідомляє AFP.

Суборбітальний ракетний комплекс багаторазового використання названий на честь Алана Шепарда, першого американця, полетів в космос 60 років тому.

«Такий досвід змінює вас, вашу зв’язок з цією планетою, людством», – цитує Безоса ТАСС.

Компанія Blue Origin раніше провела 15 випробувань свого суборбітального космічного корабля, але «пасажиром» був манекен розміром з людину, оснащений датчиками, на ім’я Люк Скайвокер, один з персонажів саги про «Зоряні війни».

Shepard може перевозити шість пасажирів або корисний вантаж. Досягнувши межі простору, туристи можуть розстебнути ремені і провести близько чотирьох хвилин в стані невагомості, після чого капсула з ними почне спускатися і м’яко приземляться за допомогою парашутів.

Blue Origin – лише одна з компаній, які будуть виконувати регулярні космічні польоти. Схожі плани у Virgin Galactic Річарда Бренсона і SpaceX Ілона Маска.