Викрадено шамана, який хотів вигнати Путіна з Кремля

У Бурятії невідомими особами був викрадений шаман Олександр Габишев, який кілька місяців тому вирушив до Москви, щоб вигнати президента Росії Володимира Путіна з Кремля. Люди в масках напали на шаманський табір.
За даними незалежних ЗМІ і місцевих інтернет-порталів, Габишев був викрадений в четвер вранці на кордоні Бурятії з Іркутською областю і вивезений в Улан-Уде. На обличчях злочинців були маски, і вони були озброєні кийками та вогнепальною зброєю.
Також була інформація про двох автобусах з поліцейськими, при цьому люди, які напали на табір, були одягнені в цивільний одяг.
Жодна зі служб безпеки не прокоментувала зникнення Габишева. Засоби масової інформації, посилаючись на джерела, стверджують, що проти нього порушено кримінальну справу про створення екстремістського угрупування.
На початку вересня, коли в Бурятії були затримані двоє прихильників Габишева, в Улан-Уде почалися акції протесту. Крім звільнення затриманих, демонстранти також зажадали скасування виборів мера.
Чотири місяці тому Габишев, який оголосив себе шаманом, почав свою подорож з Якутії в напрямку Москви через азіатські регіони Російської Федерації. Він оголосив, що в 2021 році він має намір здійснити обряд вигнання президента Путіна, якого він вважає представником «темних сил», в російській столиці, на Красній площі.
Під час подорожі Габишев зустрічався з людьми, до нього приєднувалися прихильники, а записи його виступів мають понад мільйон переглядів в Інтернеті.