У Європарламенті не підтримали нові ініціативи Джонсона по Brexit

В уряді Великобританії розробили нові пропозиції, які, на думку прем’єр-міністра Бориса Джонсона, є оптимальними, щоб вийти зі складної ситуації навколо Brexit. Однак зовсім інакше вважають в Європарламенті.

Нові пропозиції прем’єр-міністра Джонсона стосуються найбільш складної проблеми, пов’язаної з виходом Великобританії з ЄС – питання державного кордону між Ірландією і Північною Ірландією. Борис Джонсон заявив, що пропонує Євросоюзу варіант, коли ніяких перевірок на ірландському кордоні або поблизу нього не буде. При цьому конкретних подробиць британський прем’єр не озвучив, мабуть, приберіг їх для переговорів із представниками Єврокомісії.

«Ми висуваємо конструктивні і розумні пропозиції, які забезпечують компроміс для обох сторін. Ми захистимо існуючі регулюючі механізми для фермерів та інших підприємств по обидва боки кордону»,– заявив Борис Джонсон.

Проте Європейський парламент відразу відкинув пропозиції британського уряду. У Європарламенті заявили, що Великобританія має переглянути ці пропозиції, оскільки в них немає ніяких підстав для укладення угоди. Також в Європарламенті заявили, що ці пропозиції не містять конкретних механізмів, які б змогли вирішити проблему, пов’язану з митним кордоном між Ірландією і Північною Ірландією.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Європарламент прийняв документ, який дозволяє надати Великобританії відстрочку виходу з Європейського союзу.

У Британії запустили велику рекламну кампанію, яка націлена на інформування всього суспільства, що Brexit неминучий.