Україна планує продовжити НС до кінця квітня

Уряд України має намір продовжити державний карантин і режим НС до 30 квітня, а також повернути рейтинг регіонів в залежності від рівня епідемічної небезпеки. Про це йдеться в проекті на сайті Кабміну.

Уряд України має намір повернути кольорове маркування, відповідно до рівня епідемічної небезпеки в регіонах. Мінімальні карантинні обмеження передбачені в «зелених» зонах, більш суворі – в «жовтих», «помаранчевих» і «червоних». З 22 лютого по всій країні буде встановлено «жовтий» рівень, після чого його можна буде скорегувати для окремих регіонів.

До 16 лютого загальна кількість людей, інфікованих коронавірусом з початку пандемії в Україні, досягла 1 276 618. Одужали 1 122 968 осіб, 24 542 померли від ускладнень.

За цей час було проведено 6 570 806 тестів ПЛР, з яких 19,4% підтвердили наявність вірусу. Охоплення населення тестуванням становить понад 15,6%.

Вакцинація населення від коронавіруса ще не почалася. Влада відмовилася реєструвати російські вакцини і веде переговори про закупівлі з іншими виробниками.

В кінці минулого року було досягнуто згоди про поставку понад 1,9 мільйона доз вакцини китайської компанії Sinovac Biotech. Перші 700 000 доз повинні були бути в лютому, але поставки, як повідомляється, були перенесені на квітень.

Очікується, що вакцини також будуть поставлятися в рамках міжнародного механізму COVAX під егідою Всесвітньої організації охорони здоров’я. Це 117 000 доз вакцини Pfizer і 12 000 000 доз препаратів AstraZeneca і Novavax.