Дональд Трамп і Майк Пенс отримають ранній доступ до вакцини COVID-19

Як повідомили Reuters і Associated Press, “президент США Дональд Трамп, віце-президент Майк Пенс і інші високопоставлені офіційні особи США отримають ранній доступ до схваленої в США вакцині проти COVID-19”.

“Ключові співробітники Білого дому і деякі урядовці будуть вакциновані протягом наступних 10 днів”, – повідомило джерело, знайоме з планами вакцинації в Сполучених Штатах, яка починається сьогодні.

Reuters зазначає, що поки не ясно, чи буде Трамп вакцинований, враховуючи, що він вже перехворів коронавірусом.

Також неясно, чи будуть мати доступ до ранньої вакцинації обраний президент Джо Байден, віце-президент Камала Харріс та інші члени групи Байдена.

Центри з контролю і профілактиці захворювань США рекомендували вакцину, розроблену компаніями Pfizer і Biontech, після того, як число смертей, пов’язаних з COVID-19, в США досягло 298000.

Вакцини сьогодні будуть доставлені до 145 населених пунктів країни, при цьому в першу чергу будуть вакциновані медичні працівники і жителі будинків престарілих.

“Американський народ повинен бути впевнений, що він отримає таку ж безпечну і ефективну вакцину, що і високопоставлені представники уряду США”, – сказав представник Ради національної безпеки.