Жителі Великобританії ґрунтовно готуються до жорсткого Brexit

Щоб пержити без особливих потрясінь перші місяці, якщо все-таки прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон наважиться на вихід країни з ЄС без угоди, жителі країни запасаються продуктами харчування, які мають тривалий термін зберігання, і ліками.

Не без підстав побоюються мільйони жителів Британії, що в разі жорсткого Brexit в країні будуть перебої з поставками продуктів харчування, ліків та інших товарів широкого вжитку.

Британці вже багато місяців активно готуються і запасаються найнеобхіднішим на випадок кризи, пов’язаної з жорстким Brexit.  Згідно з підрахунками британської фінансової компанії Premium Credit, громадяни країни вже витратили близько 5 мільярдів доларів для покупки товарів першої необхідності, продуктів тривалого зберігання і ліків.

На думку глави Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, каденція якого вже підходить до завершення, «британці будуть у великому програші в разі жорсткого Brexit, ми ж добре підготовлені».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що команда прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона налаштована рішуче на вихід країни з ЄС 31 жовтня 2019 року.

За оцінками експертів, вихід Великобританії з Європейського союзу без відповідної угоди обійдеться в 114 мільярдів доларів.