Все більше людей в світі стають туристами

Міжнародна туристична організація ООН підвела попередні підсумки розвитку туризму в усьому світі, які показали, що кількість туристів, які подорожують до різних країн безперервно збільшується.

Згідно зі статистичними даними, які оприлюднив профільний підрозділ ООН, протягом першого півріччя 2019 року кількість туристів у світі збільшилася на 4 відсотки. Мова йде про мандрівників, які зі своєї країни їдуть до інших країн, щоб ознайомитися з їхньою культурою, історичними пам’ятками і відпочити на місцевих курортах.

Згідно з даними туристичної організації ООН, кількість міжнародних прибуттів в період із січня по червень в світі склала 671 мільйон, що на 30 мільйонів прибуттів більше, ніж було зафіксовано в першій половині минулого року.

Найбільший приріст числа туристів спостерігався в країнах Близького Сходу – 8 відсотків, в країнах Азії кількість мандрівників збільшилася на 6 відсотків.

У звіті Міжнародної організації туризму відзначається, що таке значне зростання кількості мандрівників в світі обумовлене «сильною економікою, доступним авіасполученням, збільшенням кількості авіамаршрутів і значним полегшенням візових режимів».

Однак підкреслюється, що «тривала невизначеність» навколо виходу Великобританії з Європейського союзу і торгові війни між країнами можуть перешкоджати подальшому зростанню світового турпотоку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Саудівської Аравії планує в найближчі роки активно розвивати туристичний сектор економіки. Туристичні візи в масовому порядку почнуть видаватися вже з 27 вересня.

Згідно зі статистичними даними компанії Airbnb, що надає послуги з бронювання тимчасового житла, Львів посів перше місце за динамікою зростання бронювання за минулі 12 місяців.