Лондон поступився лідерством Парижу за кількістю туристів

Різні чинники, в тому числі пов’язані з процесом виходу Великобританії з Європейського союзу, вплинули на популярність Лондона серед туристів з усього світу. У гонці за лідерством вперше за десятиліття Париж обігнав британську столицю за кількістю туристів.

Дві столиці Європи традиційно протягом багатьох десятиліть є одними з найпопулярніших міст серед мандрівників з усього світу. У кожній є багато пам’яток, які в буквальному сенсі щодня в режимі нон-стоп відвідують туристи. На сьогоднішній день Париж є найпопулярнішим європейським містом серед любителів подорожувати.

Згідно зі статистичними даними, протягом року Лондон відвідали 19,09 мільйона туристів, що на 4 відсотки менше, ніж в минулому році. У той же час, Париж за рік продемонстрував зростання туристичного потоку на 10 відсотків, досягнувши показника 19,10 мільйона туристів.

Для того, щоб приймати таку величезну кількість гостей з усього світу, міські влади обох столиць витрачають величезні гроші на розвиток туристичного бізнесу: 16 мільярдів доларів на рік витрачають в Лондоні, а в Парижі щорічно розщедрюються на 14 мільярдів доларів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Саудівської Аравії планує в найближчі роки активно розвивати туристичний сектор економіки. Туристичні візи масово почнуть видавати вже з 27 вересня.

Уряд Шрі-Ланки скасував оплату для українських туристів електронного підтвердження подорожі. Пільгові умови будуть діяти до кінця 2020 року.