У нових платіжних картах використовуватиметься сканування відбитків пальців

Власники банківських карт, які зроблені за новими технологіями, матимуть можливість розплачуватися безконтактно.

Тестова програма запущена одним з банків Великобританії. Клієнти банку Natwest, яких для експерименту та апробації нової технології виберуть випадковим чином в кількості всього 200 осіб, отримають в своє розпорядження платіжні карти з вбудованими сканерами відбитків пальців.

Початок дії експериментальної програми призначено на квітень цього року. За допомогою такої карти клієнт зможе розплачуватися безконтактним способом. При цьому, щоб розплатитися, клієнту банку вже не потрібно буде вводити PIN-код і залишати особистий підпис на чеку.

Для того, щоб підвищити захист банківських карт від зловмисників, і був придуманий цей проект, розроблений принципово новий вид банківської картки. Дані про відбитки клієнта зберігаються на чіпі карти в зашифрованому вигляді. Якщо відбиток успішно розпізнано, то на термінал подається виключно інформація про схвалення операції, а не дані про самі відбитки.

Щоб отримати біометричну банківську карту, потрібно відвідати відділення банку, де будуть зняті відбитки, які потім будуть записані на чіп. Однак розробники передбачають, що вже незабаром користувачі зможуть самі записати дані про відбитки за допомогою будь-якого смартфона з вбудованим сканером.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно з новими стандартами, банківські карти Visa в Україні тепер будуть безконтактними.

В останні місяці українськими громадянами істотно зменшилася кількість оформлених біометричних паспортів.