Ісламісти втекли з в’язниці у Сирії

Щонайменше 20 ув’язнених з терористичного угруповання «Ісламська держава» втекли з в’язниці Аль-Санавія, розташованої на південній околиці міста Хасака (630 км. від Дамаска). Про це повідомив телеканал Al Mayadeen.

Спільники терористів підірвали дві заміновані машини біля входу до в’язниці, щоб полегшити втечу.

Курдські бойовики Сирійських демократичних сил, які контролюють місто, заблокували район Гувайран, де в’язниця. Американські вертольоти кружляють у небі у пошуках втікачів.

За даними агентства SANA, терористи, які втекли з в’язниці, озброєні. Між ними та охороною сталася стрілянина, були чутні вибухи гранат.

На даний момент невідомо, чи вдалося в’язням, що втекли, покинути місто.

Курдське ополчення надіслало в Хасаку елітний спецназ для переслідування терористів. Спецназ зараз зачищає райони Хай-ез-Зухур та Хош-ель-Баар, де могли ховатися терористи та їхні спільники.

Це вже не перша втеча. 31 березня 2020 року 12 ув’язнених здійснили втечу з в’язниці Аль-Санавія у напрямку міста Аль-Шададі у південній частині провінції Хасака. Майже всіх вистежили американські безпілотники, завдяки чому втікачів затримали.

Тоді, щоби звільнитися, колишні бойовики зруйнували одну зі стін на території колонії. Це сталося під час повстання ув’язнених проти тюремної влади. Тоді щонайменше 70 людей отримали поранення внаслідок розгону.

В’язниця Аль-Санавіа була створена навесні 2019 року, і в ній були перебазовані бойовики ІДІЛ, захоплені під час атаки на блокпост терористів в Ель-Багузі на східному березі річки Євфрат.

Загалом у цій в’язниці перебуває не менше 3000 осіб, включаючи іноземних найманців, які брали участь в операціях ІДІЛ.